2012/10/03

Julian, San Diego County. Apple Days!


Per celebrar l'arribada de la tardor, vam anar a passar el dia a Julian (punt C en el mapa que trobareu al final del post), un poblet del comptat de San Diego, situat a dues hores d’Irvine. 

De camí, vam aturar-nos a esmorzar a Santa Ysabel (punt B en el mapa), una petita localitat de carretera, famosa per la pastisseria Dudley's Bakery. Parada obligatòria per a proveir-se de pa artesà (en tenen de romaní, formatge, jalapeño, poma, canyella, i així fins a 22 varietats diferents), i de delicioses pastetes per esmorzar, abans de reprendre la darrera etapa del camí.

A l’entrada de Julian vam aturar-nos a collir pomes a Calico Ranch. En el mateix ranxo pots comprar una bossa buida i entrar a collir pomes dels seus pomers. Pots escollir entre les 4-5 varietats de pomes que tenen i barrejar-les al gust.


Julian és una històrica ciutat minera que experimentà la febre de l’or dels anys 1870s, després de la guerra civil. Considerada una de les California Historical Landmarks, aquesta ciutat es troba a una hora a l’est de San Diego, i a tocar del desert Anza Borrego. És l’única ciutat de la zona que experimenta les quatre estacions de l’any: primavera florida; senderisme i observació d’estrelles a l’estiu, pomes a la tardor i neu a l’hivern.

Desert Anza Borrego
L’any 1869, Fred Coleman, un antic esclau que travessava el que es coneix com Coleman Creek, a l’oest de Julian, va veure una espurna d’or a prop d’un rierol i va baixar del seu cavall per donar-hi un cop d’ull. Tingué sort. Aquella troballa marcà l’inici del creixement de Julian. Molts altres van decidir establir-s’hi  seguint els passos de Coleman.

 

Mentre els miners cercaven l’enyorat or, un granger de nom James va plantar un centenar de pomers a dalt de les muntanyes. Els arbres van començar a florir i produir la fruita que ha fet famós aquest poblet. Els dos productes estrella de Julian són el pastís de poma i la sidra.


Passejant pel carrer principal pots trobar pastisseries, botigues de dolços, d’artesania o decoració i algun restaurant. La pastisseria més famosa es diu MOMS. Hi ha cua per entrar i comprar una porció de pastís de poma. Tenen unes 17 varietats de pastissos. Nosaltres vam decidir fer cas als experts i acompanyar el pastís amb una bola de gelat de vainilla i un gotet de sidra. També venen melmelada de poma o mel. 


Per aquells que volen passar més d’un dia a Julian poden fer nit a l’històric Julian Hotel, un bed&breakfast situat al final del carrer principal (i gairebé únic del poble). També es poden llogar cabanes de fusta.



12 comentaris:

  1. MMMMMMMMMMMmmmmmmm, Apple PIE!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta els pastissos!!!
    I aquest bolso? És nou!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ari! Estaven boníssims! El bolso me'l van regalar l'Adriana i la Gemma! A que és maco??? És de Bimba&Lola!

      Elimina
  3. Per favor!!! què boníssim tot!!!! M'ha encantat la història de la ciutat!!! Vull anar-hi també... la llista es va allargant per moments!!!!!

    ResponElimina
  4. Un post molt dolç.

    ResponElimina
  5. Francesc Vives6/10/12 3:08 a. m.

    Ja fa quasi bé un mes que vaig marxar i cada cop m'agrada més el teu blog. És molt gratificant seguir-lo ja que em permet recordar els moments que vaig disfrutar allà. Espero retrobar-vos!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc! Moltes gràcies per seguir el blog! Esperem que tot t'estigui anant genial! Una forta abraçada des d'Irvine!

      Elimina
  6. Nena quina bona pinta els pastissos!!! :)

    jajaj (com veus anava amb una mica de retard en llegir els posts però crec que ja m'he posat al dia...) porto uns dies una mica desconectada de tot i amb molta feina, pero voy a intentar mantenerme in touch!

    Un besooo!!!!

    ResponElimina